Onderwijsvacatures: vind ze op de Perspectiefsite

De formatie voor komend jaar is bijna rond. Nu volgt de uitdaging om de juiste mensen te vinden voor de vacatures op de Perspectiefscholen. Meesterbaan is ingezet, maar jij kunt ook mensen werven, als ambassadeur van je eigen school!

Het is de tijd van het jaar dat de onderwijsvacatures bekend worden. De aanmeldingen zijn binnen, de uitstroom van examenleerlingen is duidelijk, en het is bekend van wie het tijdelijke dienstverband wordt beëindigd, verlengd of omgezet in een vast contract. De Perspectiefscholen werken al sinds 1999 samen om genoeg en goed geschoold personeel te werven. Dat gebeurt op vier manieren:

–          via lerarenopleidingen: goede stagiairs blijven hangen als er uren beschikbaar zijn;

–          via de Perspectiefsite;

–          via Meesterbaan, waar mensen zich ook kunnen opgeven voor de invalpool;

–          via de eigen medewerkers.
Ga in je eigen netwerk na of er nog geschikte kandidaten zijn voor vacatures. Als ervaringsdeskundige weet je als geen ander of iemand zou passen in de school. En wil je niet dat je vriend/vriendin je directe collega wordt? Geef dan de tip om op een andere Perspectiefschool te solliciteren!

 

Samen werven 
Vacatures worden sinds de oprichting van Stichting Perspectief in 1999 gezamenlijk geplaatst: eerst in bijna paginagrote zwart/wit personeelsadvertenties in de Volkskrant en Trouw. Later met kleinere catchy advertenties in Trouw en Metro, die naar de Perspectiefsite verwezen. Nu vind je alle vacatures up-to-date op de site van Perspectief, met een directe doorplaatsing op de onderwijsvacaturesite Meesterbaan.

 

De halve pagina-advertenties in de Volkskrant en Trouw uit de jaren negentig zijn vervangen door werving via Meesterbaan

 

Perspectief adv 02042011 265 x 142 mm def

overzicht kleine adv(2)-1