Secretaressenetwerk: eigen kwaliteiten staan centraal

secretaressesDe directiesecretaresses van Perspectief zijn tijdens hun jaarlijkse netwerkmiddag aan de slag gegaan met hun persoonlijke kwaliteiten.

Naast wat een medewerker allemaal doet  (werkzaamheden) en kan (vaardigheden), zit ieders toegevoegde waarde ook in wie iemand is: de karaktereigenschappen, persoonlijke kwaliteiten. Vaak zijn dit de eigenschappen die iemand zelf ‘gewoon’ vindt. Dingen die als vanzelf gaan en die iemand daardoor zelf onvoldoende op waarde schat, maar die onmisbaar zijn in een schoolorganisatie. Met oefeningen en onderlinge uitwisseling hebben deze professionals meer inzicht gekregen in hun kwaliteiten en talenten.

De secretaresses hebben geregeld contact per e-mail of per telefoon om afspraken te maken voor de rectoren en CvB-leden. Sinds 2012 treffen deze professionals elkaar elk voorjaar op een van de scholen om te investeren in ‘de korte lijntjes’, kennis en ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Deze keer was de Willem de Zwijger de ontvangende school. De organisatie in handen van Ine Pieterse en Hester van t Hof.

secretaresses
Bovenste rij vlnr:  CLD Delft: Yvonne van Winden, CSG Groene Hart:  Mariëtte van Harten, CLD Delft: Ied Dijkman, Willem de Zwijger: Hester van ’t Hoff, CSG Groene Hart: Ine Pieterse-Keijzer, De Goudse Waarden:  Odette van Leeuwen.
Onderste rij vlnr: Andreas College: Lenie v.d. Weyden, WZ: t Hoff Bertina van Es, Unicoz/ONC:  Fanky Duivelshof en Aranka van der Werff. Lia Hueting (Kalsbeek College) was helaas afwezig.