Vacatures! Tip jij mogelijke nieuwe collega’s?

Veel vacatures bij Perspectiefscholen

Het is de tijd van het jaar: een waslijst aan vacatures om na de zomervakantie met volledige bezetting te kunnen starten. Het is een regelrechte uitdaging om goed en gekwalificeerd personeel te vinden.

Zuinig op kandidaten
Stichting Perspectief is ooit opgericht om boventallig personeel toch aan het werk te kunnen houden binnen de bij de stichting aangesloten scholen. Die vijftien jaar samenwerking zorgt er in deze tijden van krapte op de arbeidsmarkt voor dat de scholen elkaar ook helpen bij de personeelswerving. Gezamenlijk adverteren bij Meesterbaan bijvoorbeeld. Maar ook door in de plaatsingscommissie in een vroeg stadium afvloeilijsten en vacatures te delen. Ook de ‘second best’-kandidaten krijgen een overzicht van passende vacatures op de andere Perspectiefscholen.

Samen werven
Maar daarmee is de grote uitdaging aan goede collega’s te komen nog niet opgelost. (zoals SCOPE-directeur P&O Anand Jharap in het AD stelde) Daarom een oproep aan jou als medewerker op een Perspectiefschool: ken jij bevoegde en bekwame onderwijsprofessionals? Wijs hen dan op deze mooie banen en bezorg je school een goede medewerker.

Extra uren? Andere baan?
Misschien ben je zelf toe aan een nieuwe werkomgeving of een uitbreiding van het aantal uren dat je voor de klas staat. Check dan vooral of er een vacature van jouw gading bij staat.