Zoektocht naar nieuwe arbodienst

Met een gezamenlijk programma van eisen zijn de zeven Perspectiefscholen op dit moment op zoek naar een nieuwe arbodienst. De stand van zaken.

Europees aanbesteed
De huidige aanbieder bleek toch niet het niveau te bieden dat de scholen van een arbodienst verwachten. Het vierjarige contract met de huidige aanbieder is vorig schooljaar verlengd tot 1 augustus 2019 om ruim de gelegenheid te hebben op zoek te gaan naar een nieuwe arbodienst. De plaatsingscommissie heeft er vooraf voor gekozen om de aanbesteding Perspectiefbreed te doen. Gezien de omvang moest er Europees worden aanbesteed. Ruud Grutter van DPA* heeft dit traject begeleid.

Programma van eisen
Na een grondige voorbereiding en veel overleg is er een gezamenlijk programma van eisen opgesteld. De belangrijkste eisen waren:

  • direct contact met een bedrijfsarts;
  • de bedrijfsarts werkt op locatie;
  • de arbodienst sluit aan op de P&O-organisaties van de scholen;
  • en de individuele scholen binnen de stichting krijgen de ruimte om specifieke diensten af te nemen.

Na publicatie van het programma van eisen ging er een wachttijd in. In de meivakantie mocht ‘de kluis open’ om te zien wie er gereageerd hadden. Er bleken geen reacties te zijn.

En nu?
Op dit ogenblik is de plaatsingscommissie – samen en individueel – in gesprek met verschillende aanbieders, met als doel om op korte termijn met een arbodienst in zee te gaan die een visie op verzuim heeft die aansluit op die van de Perspectiefscholen.

Meer weten?
Heb je vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met de vertegenwoordiger van je school:

Mariëlle Tobé (SCO Delft/Christelijk Lyceum Delft)
Thomas Zentveld (Unicoz/ONC)
Ton de Roos (Kalsbeek College)
Anand Jharap (SCOPE/Groene Hart-scholen)
Wim Knoester (Andreas College)
Wilhelm Krajenbrink (CSG Willem de Zwijger)
Pieter Dijkshoorn (De Goudse Waarden)